Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2007 Herecké balady

Herecké balady

10. 8. 2007

Přívalové deště vystřídaly dny sucha a v tom podivném vlhku jsem se dnes loučila se svým milým strejdou Fanoušem z Horažďovic, který zemřel 6. srpna po krátké nemoci.

Herecké balady

Přívalové deště vystřídaly dny sucha a v tom podivném vlhku jsem se dnes naposledy rozloučila se svým milým strejdou Fanoušem z Horažďovic, který zemřel 6. srpna po krátké nemoci. Většinou ve svém Zápisníku píšu o různých VIP, ale strejda byl jen obyčejný zedník, který vždycky po práci vyrážel s tetou na zahrádku nebo na houby do lesa. Byl jedním z těch obyčejných, nenápadných lidiček, o nichž se nikde nepíše, ale kteří si vychutnávají svůj život možná mnohem líp než leckterý umělec.

Koncem srpna by se v knihkupectvích mělo objevit druhé, doplněné vydání Herekých balad (obálku vám právě premiérově představuji) a doufám, že se bude prodávat stejně dobře jako vydání první. Upravila jsem v nich baladu o Rudolfu Jelínkovi, který se letos šťastně oženil, ale také baladu o Jiří Zahajském, který nedávno zemřel. V tichosti odešla vloni tak dcera Oldřicha Nového Jana Včeláková, o níž rovněž píšu v knížce Herecké balady. Ale už dost o tom \"odcházení\" - vidím, že bych měla končit něčím veselejším. Podle tisku se nám hodlá znovu oženit Paroubek, ale národ to prý nezajímá. Tak to mě potěšilo. I když jen drobně...

Zpět na přehled

Nahoru