Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2007 Kateřina Macháčková

Kateřina Macháčková

11. 6. 2007
Už za týden pokřtí Kateřina Macháčková svou knihu Útěk z ráje. Jaké to je utíkat a dělat inventuru sama v sobě, o tom jsme si povídali v příjemn pizerii.
Kateřina Macháčková

Už za týden pokřtí Kateřina Macháčková svou knihu Útěk z ráje. Jaké to je utíkat a dělat inventuru sama v sobě, o tom jsme si povídaly v příjemné pizerii. Kateřina přinesla i pár fotografií ze svého života, mj. snímek s Petrem Svojtkou z opery Don Carlos. Petr Svojtka byl její první manžel a jejich syn téhož jména je dnes už velmi úspěšným divadelním režisérem.

Malou inventuru včera dělala i Dana Reimová (již jsem o ní letos také psala), když se mnou procházela po  Malé Straně, kde před 50 lety vyrůstala. Nyní žije na Sicílii, má se krásně, ale pupeční šňůru s dětstvím nepřetrhne ani soptící Etna, která je jen pár kilometrů od jejího nynějšího bydliště.  Teta Dany Reimové MUDr. Milada Frantová byla oční lékařka a po atentátu na Heydricha léčila poraněné oko Kubišovi. Byla za to odsouzena k trestu smrti. Její sestra Božena Reimová byla také velmi zajímavá žena, vychovala Danu jako vlastní dceru a v roce 1968 s ní zůstala v emigraci v Itálii. Opustila tehdy byt na Újezdě, jehož okna jsou dnes prázdná. Všimněte si, v jakém stavu se nacházejí tamní domy (jsou snad před prodejem nebo už po?). Sama jsem netušila, že ve dvoře dosud stojí konírna, kde bývali ustájení pivovarští koně. Dana Reimová si tam jako dítě hrála...

Zpět na přehled

Nahoru