Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2007 Rozloučení s Josefem Vinklářem

Rozloučení s Josefem Vinklářem

22. 9. 2007
V úterý 25. září proběhne v historické budově Národního divadla poslední rozloučení s Josefem Vinklářem. Na jevišti by na něj měl mj. zavzpomínat jeho přítel Arnošt Lustig.
Rozloučení s Josefem Vinklářem

V úterý 25. září proběhne v historické budově Národního divadla poslední rozloučení s Josefem Vinklářem. Na jevišti by na něj měl mj. zavzpomínat jeho přítel Arnošt Lustig. Znali se spolu téměř celý život a jeden druhého podporovali i nedávno při boji se zákeřnou chorobou. Zatímco Arnošt Lustig s ní vyhrál už dvě kola, Josef Vinklář jí po několika měsících podlehl. Byl ale stejně statečný a dlouho věřil, že se vrátí hrát do divadla i do seriálu Nemocnice na kraji města.

Poslední dny strávil v Nemocnici na Homolce, kde dostával silné dávky morfia na utišení bolestí. Jeho syn Jakub Vinklář se o něj od chvíle, kdy nemoc propukla, staral 24 hodin denně. Ještě před tím, než odložil štětec a barvičky, ale stihl namalovat obrázky, které budou v listopadu k vidění na výstavě. Doufám, že mi Jakub Vinklář také přijde za svého tatínka pomoct pokřtít knížku Rada Vacátko a jeho hříšní lidé.

Na snímku Eduarda Karkana je Jakub Vinklář s jedním ze svých obrazů

Zpět na přehled

Nahoru