Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2008 Karel Svoboda

Karel Svoboda

24. 1. 2008
V pondělí 28.ledna v 16 hodin to bude právě rok od chvíle, kdy Karel Svoboda ukončil svůj život na zahradě jevanské vily.
Karel Svoboda

V pondělí 28.ledna v 16 hodin to bude právě rok od chvíle, kdy Karel Svoboda ukončil svůj život na zahradě jevanské vily. Dá se říct, že od toho okamžiku se změnil bulvár v Čechách. Dosud nikdy žádná causa neživila titulní stránky tak dlouho jako v případě našeho nejznámějšího skladatele. Dnes víme, že za vším stály dvě mediální skupiny - jedna za zády vdovy Venduly Svobodové a druhá na straně skladatelova syna Petra. Praní špinavého prádla vyvrcholilo právě nyní vydáním knížkyTéma na román - causa Karel Vendula. Ačkoli je v podtitulu uvedeno, že jde o neuatorizovanou zpověď, každému musí být jasné, že Vendula Svobodová má na knize nemalý podíl. Milenky Karla Svobody, jeho výkyvy nálad, záliba v sexu ve třech - to vše se autorky dovídají od Venduly. Zbyla tu ovšem ještě kapka naděje - totiž stejnojmenná nadace. V závěru knihy má nadace svou reklamní stránku, kde se mj. dovíte, na jaké konto poslat peníze. Opravdu svérázný způsob, jak dělat charitu.  

P.S.: Knihu včera v Gott Gallery Restaurantu nechtěl nikdo pokřtít, tak se aktu ujal Jiří Pomeje. Požádal přítomné novináře, aby na minutu zastavili český šoubyznys. Všichni sklopili aparáty, vypli diktafony a minutu byli zticha. Škoda, že nelze český šoubyznys vypnout na delší dobu....

Zpět na přehled

Nahoru