Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2011 Co nám vzkázal Jiří Hubač?

Co nám vzkázal Jiří Hubač?

6. 10. 2011

Scenárista a dramatik Jiří Hubač měl dnes pohřeb. Sešli se na něm všichni jeho milovaní herci (tedy ti, kteří ještě žijí).

Co nám vzkázal Jiří Hubač?

Scenárista a dramatik Jiří Hubač měl dnes pohřeb. Sešli se na něm všichni jeho milovaní herci (tedy ti, kteří ještě žijí). Chyběl Vlastimil Brodský, jemuž napsal scénu s revolverem a návodem, jak se dobře zastřelit, ve filmu Babí léto - a Bróďa tak následně učinil, chyběl Vladimír Menšík, pro nějž měl připravený třetí díl "Tažných ptáků", ale geniální herec umřel dřív, než došlo k realizaci...Nechyběla Jiřina Bohdalová, pro kterou to byl do značné míry "její" dramatik, když jí ušil na míru Dům na nebesích a Generálku, ani Jiří Bartoška, pro nějž napsal krásnou roli ve filmu Všichni moji blízcí.

A co nám Jiří Hubač vzkazuje? "Když chcete někam dojít, musíte vždycky vědět, kdy vyčkat, kdy podlézt a kdy vyskočit." Tenhle citát pochází z úst Josefa Vinkláře - alias ředitele Pražské záchranky v seriálu Sanitka. Zdá se mi, že platí velmi i v současnosti.

Velkou roli měl v Sanitce Jaroslav Hanzlík (na snímku). Nyní se objeví i v jejím volném pokračování, které svěřil Jiří Hubač scenáristicky svému synovi Ivanu Hubačovi. Od září jej natáčí Filip Renč.

Zpět na přehled

Nahoru