Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2013 Leonard Cohen: Pozoruhodný život

Leonard Cohen: Pozoruhodný život

28. 7. 2013

Všimli jste si? Jeho obličej je nápadně podobný jinému židovskému umělci Dustinu Hoffmanovi. Ano, mluvím o písničkáři Leonardu Cohenovi.

Leonard Cohen: Pozoruhodný život

Všimli jste si? Jeho obličej je nápadně podobný jinému židovskému umělci Dustinu Hoffmanovi. Ano, mluvím o písničkáři Leonardu Cohenovi. Nedávno o něm vyšla knížka s krásným přebalem - Leonard Cohen: Pozoruhodný život (vydala Mladá fronta). Miluju jeho písničku Suzanne, The Stranger Song, Také This Waltz, samozřejmě Hallelujah, ale nikdy si Leonarda Cohena nemůžu dát najednou ve větších dávkách. Je to příliš silné narkotikum deprese a něhy tak zvláštně namíchané...Biografie od Anthony Reynoldse však taková není - oproti Cohenově tvorbě je  poměrně střízlivá, hodně faktografická, důkladná, realistická. Je ovšem určena Cohenovým fanouškům, kteří jsou většinou inteligentní a sečtělí. Proč by jinak jeho songy poslouchali?

"Neměl jsem ani ponětí, kdo jsem a kam jdu. Jediné, o čem jsem jakési tušení měl, bylo to, že o tomhle životě podám svědectví," řekl Leonard Cohen v roce 1992. Pěkné, že?

Zpět na přehled

Nahoru