Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2013 Vacátko získal ocenění!

Vacátko získal ocenění!

21. 10. 2013

Díky neúnavnosti výboru Klubu autorů literatury faktu (KALF) se i letos mohly rozdávat Ceny E.E.Kische - a dočkal se i Vacátko!

Vacátko získal ocenění!

Díky neúnavnosti výboru Klubu autorů literatury faktu (KALF) se i letos mohly rozdávat Ceny E.E.Kische - a dočkal se i Vacátko! Ano, s kolegou Vaněčkem jsme získali Mezinárodní cenu E.E.Kische za knihu Zločin a vášně za rady Vacátka. Vážím si toho obzvlášť proto, že se cena předává i za podmínek, kdy KALF nezískal už několik let žádný příspěvek od ministerstva kultury (dnes však přítomný ministr Balvín přislíbil nápravu), ani od pražského magistrátu. Na rozdíl od přívětivých měst - Letohradu, Jaroměře-Josefova a Chlumce nad Cidlinou, kteří kvalitním knihám fandí - Praha na svého slavného rodáka Kische a jeho odkaz kašle. Je to smutné, ale jelikož je před volbami, je dobré si uvědomit, kdo radnici ovládá.

Ceny E.E.Kische se předávaly v krásných historických prostorách Senátu za aktivní účasti a podpory místopředsedkyně Senátu ČR Miluše Horské a senátora Petra Šilara. Ocenění dostalo za vydávání literatury faktu i mé domovské Nakladatelství Brána, takže to byl dnes pro mě dvojnásobný svátek!

Zpět na přehled

Nahoru