Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2013 Vína bez alkoholu

Vína bez alkoholu

4. 3. 2013

Nejsem žádný vinař, ale občas si ráda dám dvě deci červeného (či tak nějak). Zaujala mě zpráva, že se na trhu objevila dealkoholizovaná vína a jsou prý moc dobrá.

Vína bez alkoholu

Nejsem žádný vinař, ale občas si ráda dám dvě deci červeného (či tak nějak). Zaujala mě zpráva, že se na trhu objevila dealkoholizovaná vína a jsou prý moc dobrá. Dají se sehnat na specializovaném e-shopu a-freewine.cz a červená,, bílá i růžová vína pocházejí ze Španělska a Německa.

Jedná se přitom o opravdová vína a nikoli mošty. Jsou totiž vyrobena tradiční metodou fermentace používanou po staletí a následným moderním procesem vakuové extrakce ztratí pouze alkohol. Jejich kvalita a vlastnosti ale zůstávají nezměněné. Zachovávají si vůni, chuť i všechny zdraví prospěšné látky, které lidé na víně po staletí chválí a jejichž pozitivní vliv na lidský organismus prokázala řada výzkumů. Některé studie dokonce hovoří o větší prospěšnosti dealkoholizovaných vín.

P.S.: Víte, že velký milovník vín Miroslav Horníček tomuto nápoji bohů ve skutečnosti vůbec nerozuměl? Pil červené i bílé, a to až do posledních chvil svého života....

Zpět na přehled

Nahoru