Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2014 Co právě dělá Vladimír Poštulka?

Co právě dělá Vladimír Poštulka?

14. 10. 2014

Vladimír Poštulka dnes vpustil do života svůj román Hřbitovní kvítí na smetaně, a sice za asistence zpěvačky Marie Rottrové, pro niž napsal mnoho krásných písňových textů.

Co právě dělá Vladimír Poštulka?

Vladimír Poštulka dnes vpustil do života svůj román Hřbitovní kvítí na smetaně, a sice za asistence zpěvačky Marie Rottrové, pro niž napsal mnoho krásných textů. Své přátele k tomu aktu pozval do alsaského vinného sklepa Le WINstub La Gare, umístěného v samém centru Prahy (v ulici V Celnici). Poštulka je vyhlášený gurmet a také první český aristolog (zní to jako aristokrat, ale jde o znalce v oboru pokrmů a stolování), a tak vybíral podnik  s pečlivostí. Jemné paštičky a tlačenky se podávaly k dobrému bílému i červenému vínu a přitom jsme se dozvěděli, že román Hřbitovní kvítí na smetaně má mnoho vrstev a v každé se dostaneme na kloub jinému Poštulkovi (a můžeme hádat, který je ten skutečně pravý). Jeho příznivce jistě bude lákat najít v knize co nejvíc autobiografických prvků, případně i informací o VIP, s nimiž se Poštulka stýká, ale znalce literatury zas bude zajímat jeho rozkrývání tvůrčích metod známých spisovatelů, namixovaných s pikantnostmi z jejich intimních životů. Hemingwaye, Kafku či Greena střídá příběh hlavního hrdiny Evžena a aby byl román dostatečně barvitý, střídají se nám i prostředí, kde nemůže chybět především autorova milovaná Paříž, ani recept na smažené dršťky po lyonsku.

A víc už neprozradím, protože teď si jdu Hřbitovní kvítí na smetaně teprve v klidu vychutnat. Jen nevím, jestli to na noc není příliš těžké sousto....A propos, uvařeno bylo v nakladatelství Jaroslava Jiskrová-Máj/Dokořán.

Zpět na přehled

Nahoru