Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2014 Kuchařka a Krteček - knižní jistoty

Kuchařka a Krteček - knižní jistoty

6. 11. 2014

Říká se, že kuchařek je na našem trhu příliš. Jenže ty, které jsou spojené s televizí, se prostě prodávají samy. To se jistě bude týkat i titulu Ulice vaří s vámi...už 10 let.

Kuchařka a Krteček - knižní jistoty

Říká se, že kuchařek je na našem trhu příliš. Jenže ty, které jsou spojené s televizí, se prostě prodávají samy. To se jistě bude týkat i titulu Ulice vaří s vámi...už 10 let. Je skutečně obdivuhodné, že seriál Ulice má tak dlouhé trvání a stále vysokou sledovanost. Nenechá si ho ujít má jinak poměrně zaměstnaná tchýně, a to je pro mě znamení. Denní porce událostí z rodin Nyklových, Hejlových a jak se ještě jmenují, konzumuje stejně jako denní porci potravy. Takže s kuchařkou má seriál leccos společného :-) Jediné, co bych jinak pěkné publikaci vytkla, je absence jmen herců, kteří kuchařku provázejí. Jelikož seriál nesleduji, chtěla bych mít o nich alespoň stručnou informaci.

Sázka na jistotu je také Krteček. Miluje ho celý svět. Jak již víme, v Číně se chystá velký televizní projekt s ním. Leporelo pro nejmenší Krtek a zvuky kolem nás je roztomilé i svým malým formátem. Obsahově je velmi jednoduché, takže bych je doporučila dítěti kolem roku věku. Musím se pousmát nad tím, jak stále malým dětem říkáme, že mašinka "dělá šššššš", ačkoli to už svedou jen staré parní lokomotivy, spadající do oblasti retra. Poradí mi někdo, jak "dělají" moderní vlaky?

Oba tituly vyšly v Nakladatelství Fragment.

Zpět na přehled

Nahoru