Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2014 Ozvala se mi úžasná paní Marie

Ozvala se mi úžasná paní Marie

13. 1. 2014

Po přečtení mé knížky Největší tajemství Oldřicha Nového se mi ozvala úžasná paní Marie Hurychová, která jako sedmiletá holčička strávila měsíc v letní vile Oldřicha Nového ve Voznici.

Ozvala se mi úžasná paní Marie

Po přečtení mé knížky Největší tajemství Oldřicha Nového se mi ozvala úžasná paní Marie Hurychová, která jako sedmiletá holčička strávila měsíc v letní vile Oldřicha Nového ve Voznici. Když jsem před časem ve Voznici po této vile pátrala, byla mi nejvíc nápomocna tamní starostka, které i tímto dodatečně děkuji. Bohužel se nezachovala kronika z války a nenarazila jsem ani na žádného pamětníka - až teď. Marie se svým bratrem si hráli s malou Janou, adoptivní dcerou slavného Kristiána, a jednou také navštívili s rodiči pana Nového s rodinou i v Praze na nábřeží Legií. "Nevím, jak se mí rodiče s Oldřichem Novým seznámili, ale teď, po přečtení vaší knížky, mě dvě indicie napadají."

Paní Marie mi potvrdila, že se pan Nový skvěle choval, měl děti rád a bylo to na něm vidět. "Jeho manželku Alici jsem ve Voznici vůbec nezažila,  tam s námi - se mnou a starším bratrem - byla jen naše chůva. A v Praze na mě Alice působila velmi studeně a odtažitě." Paní Marie mě za knížku pochválila, čehož si vážím o to víc, že je autentickým svědkem - byť malého úseku - života Oldřicha Nového. Sama lituje, že se mu už později nepřihlásila, bránil jí v tom ostych.

Zpět na přehled

Nahoru