Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2014 Pan Deyl se zase vrátil!

Pan Deyl se zase vrátil!

15. 8. 2014

Kamarád Tomáš Franke mi poslal fotografii a dobrou zprávu, že bysta Rudolfa Deyla, která byla před časem odcizená, se vrátila tam, kam patří.

Pan Deyl se zase vrátil!

Kamarád Tomáš Franke mi poslal fotografii a dobrou zprávu, že bysta Rudolfa Deyla, která byla před časem odcizená, se vrátila tam, kam patří. Najdete ji na domě 188/3 v Anenské ulici, kde Rudolf Deyl žil až do své smrti v roce 1972 a kde také vychoval syna téhož jména, rovněž výborného herce, a dceru Evu, která se také věnovala herectví. Rudolf Deyl starší byl velký vlastenec, což dokázal i svými knihami - mj. o Karlu Hašlerovi či Eduardu Vojanovi. Jeho pamětní deska s bystou byla od roku 1979 umístěna na fasádě v přízemí domu. Před časem bystu někdo ukradl, a když zjistil, že za ní ve sběrných surovinách nic neutrží, odhodil ji - a nyní se ocitla zpátky na domě, ovšem z pochopitelných důvodů až ve výši prvního patra vedle balkónu, ze kterého se herec rád díval na Anenský plácek.

A víte, kde najdete původní cedulku ze dveří bytu se jménem Rudolfa Deyla? Dodnes vítá návštěvníky při vstupu na rodinné chalupě v Hejnici v Jizerských horách!

Zpět na přehled

Nahoru