Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2014 Úžasný zážitek ze sídliště Solidarita

Úžasný zážitek ze sídliště Solidarita

10. 4. 2014

Úžasný zážitek připravil všem účastníkům prvního večera z cyklu Parkur soubor Divadla X10, který působí ve Strašnickém divadle. Konal se v kulisách prvního poválečného pražského sídliště v retro stylu. 

Úžasný zážitek ze sídliště Solidarita

Úžasný zážitek připravil všem účastníkům prvního večera z cyklu Parkur soubor Divadla X10, který působí ve Strašnickém divadle. Konal se v kulisách prvního poválečného pražského sídliště v retro stylu. Startovalo se od divadla a pokračovalo parky, malými předzahrádkami u patrových domků, chodbami činžáků a jejich balkóny, ale také "procházkou" kolektorem a končilo se v sále divadla u vynikajícího guláše s pivem. Mladí herci si ve svých scénkách hráli na život, jaký se na zdejším sídlišti mohl zcela jistě odehrávat. Jak se během večera stmívalo, dostával happening nečekané kontury. Líbilo se mi, že se ho účastnili jak celoživotní obyvatelé této lokality, kteří si mezi sebou vyměňovali různé dojmy a vzpomínky, tak i nejmladší generace včetně batolat, anebo lidé, kteří tu kdysi žili a teď si přišli zavzpomínat. Zajímavé to bylo samozřejmě i pro lidi jako jsem já, kteří nikdy ve Strašnicích nebydleli a zabloudili sem jen zřídka. Projekt Parkur bude pokračovat 10. června večerem nazvaným Spodní proudy.

Na snímku Strašnické divadlo, které má nad vchodem plastiku od Valeriána Karouška. Sochař, který byl zároveň horolezcem, zahynul při expedici Peru 1970.

Zpět na přehled

Nahoru