Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2014 Víkend otevřených zahrad

Víkend otevřených zahrad

12. 6. 2014

Víkend otevřených zahrad je přesně to, co se hodí na nastávající sobotu a neděli. Národní památkový ústav se do něj zapojí akcemi v sousedství 19 hradů a zámků ve své správě.

Víkend otevřených zahrad

Víkend otevřených zahrad je přesně to, co se hodí na nastávající sobotu a neděli. Národní památkový ústav se do něj zapojí akcemi v sousedství 19 hradů a zámků ve své správě.  Můžete navštívit pět zahrad pod Pražským hradem s komentovanými prohlídkami, programem pro děti a promítáním filmů. Na zámku Hořovice bude vše ve stylu první republiky, Konopiště nabídne prohlídky růžové zahrady se skleníky a čerstvě obnoveného Korkového pavilonu, Libochovice pořádá netradiční prohlídky v kočáře, v Lednici budou probíhat speciální prohlídky mj. umělé jeskyně Peklo a Slavičího ostrova.

Víkend otevřených zahrad se zrodil ve Velké Británii (Open Garden & Squares Weekend), kde letos zájemcům umožní zhlédnout více než dvě stovky běžně nepřístupných zahrad, případně jim nabídnou místa sice známá, ale v nevšední podobě nebo netradiční formou. Takže, pokud zrovna míříte do Anglie, je tu další tip pro vás....

Zpět na přehled

Nahoru