Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2015 Slavná léta s ČZ i Jawou

Slavná léta s ČZ i Jawou

29. 10. 2015

Další motoristická kniha v mých rukou opět není omylem. Zajímalo mě, jak Jiří Wohlmuth zpracuje osudy rodu motocyklových závodníků Vincence Staši, jeho syna a vnuka Bohumila staršího a mladšího.

Slavná léta s ČZ i Jawou

Další motoristická kniha v mých rukou opět není omylem. Zajímalo mě, jak Jiří Wohlmuth zpracuje osudy rodu motocyklových závodníků Vincence Staši, jeho syna a vnuka Bohumila staršího a mladšího. Bohumil Staša patří k nejvýraznějším osobnostem čs. silničního motocyklového závodění 20. století. Je dvacetinásobným mistrem republiky a účastníkem 63 velkých cen mistrovství světa. Byl továrním jezdcem  obou našich motocyklových továren ČZ a Jawa. Takže i motoristický analfabet jako jsem já by měl znát alespoň jeho jméno :-)

Jiří Wohlmuth (*1948) se věnuje motocyklovým závodům, jejich historii a technice celý život a na jeho tvorbě je to znát. Kniha je nabytá fakty a snad jediné, co bych jí vyčetla, jsou určité stylistické nedokonalosti, respektive klišé, která se ale ve sportovní publicistice běžně užívají. V knížkách mi to však trochu vadí.

Wohlmuthovu knihu Bohumil Staša Slavná léta s ČZ i Jawou vydalo nakladatelství Grada v edici Technická elita národa

Zpět na přehled

Nahoru