Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2016 Každý má svou školní budovu

Každý má svou školní budovu

18. 10. 2016

Národním pedagogickém muzeu v Praze byla zahájena výstava Historie školních budov, za což musím tuto instituci pochválit. Je to opravdu dobrý nápad.

Každý má svou školní budovu

Národním pedagogickém muzeu v Praze byla zahájena výstava Historie školních budov, za což musím tuto instituci pochválit. Je to opravdu dobrý nápad. Tím spíš, že výstavu provází projekt interaktivní mapy školních budovJak mi řekl dr. Jan Šimek z muzea, na webu www.npmk.cz/skolnibudovy je výzva veřejnosti. "Uvítáme, když nám budou lidé posílat fotografie (buď prostřednictvím formuláře na webu nebo na mail skolnibudovy@npmk.cz), které budou následně vložené do mapy  (může posloužit i jako inspirace pro školáky, kteří mohou po historii budovy pátrat např. v rámci školního projektu). Výše uvedená adresa je prozatímní, během pár dnů se přesune na adresu skolnibudovy.npmk.cz."

Samozřejmě nemohu přiložit žádnou jinou fotku než budovy své ZŠ Botičská v Praze 2,  která vloni oslavila 130. výročí založení. Před 14 dny jsem ale byla přítomna i oslavám jiného, menšího výročí -  60 let ZŠ v Mníšku pod Brdy a nebylo to o nic míň zajímavé. Výstavu si můžete prohlédnout v muzeu v pražské Valdštejnské ulici 20 až do konce srpna příštího roku. 

Zpět na přehled

Nahoru