Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2016 Konec svátku, začátek rozumu?

Konec svátku, začátek rozumu?

28. 10. 2016

Jsem ráda, že jsem dnešní oslavu české státnosti přežila a že snad zase začne vládnout racionální rozum nad hysterií a neobjektivními emocemi.

Jsem ráda, že jsem dnešní oslavu české státnosti přežila a že snad zase začne vládnout racionální rozum nad hysterií a neobjektivními emocemi. Mezi tou spoustou informačního balastu, který se na nás řítí v posledních dnech nejrůznějšími kanály, mě pobavil příspěvek Marie Formáčkové na fcb. Napsala, že by její kocour rád kandidoval na Hrad. Plně to podporuju. Oproti jiným dychtivým uchazečům by to bylo příjemně osvěžující, protože by jenom mňoukal a nevyluzoval vodopády ohlušujících a často zcela neověřených slov. Čemu se vlastně říká elita národa? Pro mě je to např. politolog Petr Robejšek a doporučuji přečíst si některé jeho názory na www.parlamentnilisty.cz - například příspěvek z dnešního dne nazvaný Pan prezident je stejně nedokonalý jako jeho kritici.

Tak ať žije naše republika, i když si čím dál častěji vzpomínám na skvělého Adolfa Borna, který byl neúnavným zastáncem c.k.monarchie. Nebylo by to opravdu někdy lepší?

Zpět na přehled

Nahoru