Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2016 Nový Zéland

Nový Zéland

25. 1. 2016

Právě se mi dostal do ruky turistický průvodce Nový Zéland z osvědčené řady Rough Guides (vydalo Nakladatelství JOTA) a už jsem v duchu cestovala.

Nový Zéland

Právě se mi dostal do ruky turistický průvodce Nový Zéland z osvědčené řady Rough Guides (vydalo Nakladatelství JOTA) a už jsem v duchu cestovala. Na průvodcích z této edice nutno pochválit přehlednost, mapy, návrhy nejzajímavějších tras, aktuální tipy na ubytování a stravování včetně konkrétních specialit, které restaurace a kavárny nabízejí, a samozřejmě informace o všem důležitém, co by turista neměl v kýžené zemi opominout.

Nový Zéland vyniká krásnou přírodou, kde nepotkáte desítky kilometrů živou duši, můžete tu pozorovat tučňáky a klokany (odmalička miluju oboje) a naopak tu vůbec nejsou hadi (nemiluju je odmalička) a obyvatelé si prý nepotrpí na formální oblečení. V zemi velikosti Velké Británie a dvou třetin Kalifornie žije jen 4,5 milionu obyvatel - a to je pro turistu, unaveného z přeplněné Evropy, více než sympatické. To je jen pár poznatků z prvního listování více než 800 stránkovým bedekrem. 

Zpět na přehled

Nahoru