Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2018 2 x pro kluky z Paseky

2 x pro kluky z Paseky

23. 3. 2018 Fotek 1

Nakladatelství Paseka připravila dvě knižní lahůdky pro kluky. Tou první je komiks Artur a zlaté lano britského kreslíře Joea Todda-Stantona. Přestože má jeho kniha jen 48 stran, autor na ní pracoval 4 roky a na výsledku je to znát.

2 x pro kluky z Paseky

Nakladatelství Paseka připravila dvě knižní lahůdky pro kluky. Tou první je komiks Artur a zlaté lano britského kreslíře Joea Todda-Stantona. Přestože má jeho kniha jen 48 stran, autor na ní pracoval 4 roky a na výsledku je to znát. Určitě není bez zajímavosti, že Joe je dyslektik, a tak je pro něj daleko snazší vyjadřovat se obrazy než slovy. Artur a zlaté lano je první díl z trilogie Bájná pokladnice profesora Brownstona. Za námět posloužila legenda o nenasytném vlkovi Fenrirovi, který podle severské mytologie zahubil boha Odina.

Druhá lahůdka pochází z Čech a je určena o něco starším klukům. Vojtěch Matocha napsal foglarovský příběh z tajemné části Prahy a nazval jej Prašina. Na Prašině nefunguje elektřina, lampy tu nesvítí, tramvaje tu nejezdí, mobil je bez signálu. A v téhle nezvyklé čtvrti pátrá Jirka se svými kamarády po dávném tajemství, které by mohlo změnit svět. Napínavý příběh doprovázejí skvělé ilustrace Karla Osohy.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru