Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2018 Eliška Junková vlastní rukou

Eliška Junková vlastní rukou

15. 9. 2018

Eliška Junková vlastní rukou je název publikace, která ve zkratce přibližuje osobnost naší legendární závodnice a hlavně moudré ženy /připravil ji Vladimír Junek a vydalo ji nakladatelství Verzone/.

Eliška Junková vlastní rukou

Eliška Junková vlastní rukou je název publikace, která ve zkratce přibližuje osobnost naší legendární závodnice a hlavně moudré ženy /připravil ji Vladimír Junek a vydalo ji nakladatelství Verzone/. Kdysi jsem přečetla jedním dechem Eliščiny paměti Má vzpomínka je Bugatti a jen lituju, že spolu se čtením na mě nepřeskočily autorčiny jezdecké schopnosti. K automobilům mám vztah ostražitý a stal se ze mě bohužel navěky jen spolujezdec. O Elišce jsem si ale od té doby nechala vyprávět přímo od Vladimíra Junka, adoptivního syna závodnice a také od Květoslavy Štorkánové, její sousedky na Hradčanech a hlavně blízké přítelkyně.

Knížku citátů a výroků Elišky vítám jako možnost prvního seznámení s velkou legendou pro ty čtenáře, kteří jsou netrpěliví a nejsou zvyklí číst delší texty. Možná se později k Elišce vrátí a přečtou si o ní i další materiály. Konečně, o Elišce se chystá seriál (4x90 minut) a dlouhometrážní dokumentární film na rok 2020. Autorem scénáře je osvědčený Pavel Kosatík.

Zpět na přehled

Nahoru