Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2018 Horníček na Strži

Horníček na Strži

11. 4. 2018

Trochu překvapivě se chystá v Památníku Karla Čapka na Strži výstava Miroslav Horníček  - aristokrat humoru. Nakonec, proč ne, když Čapek i Horníček byli mistři slova a jistě by si rozuměli.

Horníček na Strži

Trochu překvapivě se chystá v Památníku Karla Čapka na Strži výstava Miroslav Horníček  - aristokrat humoru. Nakonec, proč ne, když Čapek i Horníček byli mistři slova a jistě by si rozuměli. Výstava začne 29.4. a potrvá až do 31.8. K vidění na ní budou Horníčkovy artefakty - jeho křeslo se stolkem, psací stroj, fotoaparát, kresby od Jiřího Šlitra, knihy s věnováním od Wericha, Hrubína, Seiferta, plakáty, scénáře, originály Horníčkových koláží apod.

V prosklené verandě Památníku vznikl nově upravený prostor s výhledem do zahrady, kde je zpracováno téma Bratři Čapkové dětem - malí návštěvníci tu najdou Čapkovy knížky pro děti a originální hrací prvky.

V zahradě okolo domu vás pak jistě potěší volně vlající potisky z Horníčkových citátů, které zahřejí svým inteligentním humorem. Škoda, že ho dnes nějak nikdo neumí...

Zpět na přehled

Nahoru