Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2018 Vzpomínky na Čeňka Šlégla

Vzpomínky na Čeňka Šlégla

12. 4. 2018 Fotek 2

Tak jsem po delší době šla zas jednou za kmotru a vyklubal se z toho příjemný podvečer. V kavárně Academia jsme přivítali na svět knížku Cesta za duhou, věnovanou Čeňkovi Šléglovi.

Vzpomínky na Čeňka Šlégla

Tak jsem po delší době šla zas jednou za kmotru a vyklubal se z toho příjemný podvečer. V kavárně Academia jsme přivítali na svět knížku Cesta za duhou, věnovanou Čeňkovi Šléglovi. Tento prvorepublikový herec si prošel doslova očistcem, když pro své ústupky Němcům, které podnikl jen pro záchranu své rodiny, byl po válce po sérii obvinění a vyšetřování zbaven možnosti pracovat v oboru. Šléglova dcera Blanka Weissová a vnučka Zuzana Pouliček sepsaly své vzpomínky a všestranně nadaná Zuzana, jinak herečka a operní pěvkyně, je doprovodila i svými ilustracemi. Za celým projektem stojí Radek Žitný, který se už Šléglem zabýval  před časem společně s Jaromírem Farníkem a jejich kniha je beznadějně rozebraná.

Na přiloženém snímku je Zuzana Pouliček, moje maličkost a nakladatel Juraj Himal, na druhém pak Čeněk Šlégl ve své nejlepší formě ve filmu Katakomby

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru