Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2019 Martin Chodúr ve znamení devítek

Martin Chodúr ve znamení devítek

Každý slavil 17. listopad po svém. V sobotu jsem dopoledne zpovídala pravnučku Aloise Rašína (neboť ten je mi vzorem pro politiky), večer jsme s mým mužem šli na koncert Martina Chodúra a v neděli na varhanní koncert ze skladeb Antonína Dvořáka do kostela sv. Petra, kde se skladatel kdysi ženil...
Martin Chodúr ve znamení devítek

V sobotu večer měl Martin Chodúr krásný koncert v Divadle U Hasičů. Oslavil na něm se svými přáteli a fanoušky 10 let na hudební scéně. Martin má ve svém životě důležité devítky. Narodil se 24.11.1989 v Ostravě, v roce 2009 zvítězil v soutěži Česko Slovenská SuperStar a i kdyby v ní nevyhrál, muzice by se věnoval stejně. Začal s ní totiž už jako tříletý kluk! Kromě svého opravdu skvělého hlasu ovládá hru na několik nástrojů - flétnu, klarinet, kytaru i klavír - a během koncertu také s nimi také bravurně střídá zpěv. Připomněl i nedávné úmrtí Karla Gotta vynikající interpretací jeho písně Dívka z obrazu (hudba Petr Hapka). Jeho manažer Jan Adam byl také jaksepatří dojatý. Na jevišti i v zákulisí pak došlo k předávání dárků, nechyběl ani narozeninový dort. Na dalších snímcích Martinova partnerka Ivona i legendární hlasatelka Saskia Burešová.

Doslova symbolický je příběh narozeninového dortu. Martinovi ho upekla Václava Hanzlíková z Českého rozhlasu. Když v letech 2011-15 natáčel v rozhlase Karel Gott svůj pořad Zpátky si dám tenhle film, paní Hanzlíková mu na každé natáčení upekla něco sladkého, protože věděla, že má Mistr sladké rád. Po jeho smrti volala Honzovi Adamovi a posteskla si, že už nemá zpěváka, pro kterého by pekla a že pravidelně chodí na koncerty Martina Chodúra a upekla by proto ráda něco pro něj. Tak se včera i stalo.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru