Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2019 Open House Praha již tento víkend

Open House Praha již tento víkend

Mám ráda pražské domy, hlavně ty staré. Festival Open House Praha však o tomto víkendu nabídne i prohlídky zajímavých novostaveb.
Open House Praha již tento víkend

Překvapuje mě, co všechno má pátý ročník, jehož vznik byl inspirován obodbnou akcí v Londýně, v nabídce. Například v tzv. Tematické sekci můžeme navštívit šetrné budovy, tedy ty, postavené z obnovitelných a recyklovaných materiálů a i svým vnitřním prostředím přátelské pro jejich uživatele.  A víte, které to jsou? Na stránkách openhousepraha.cz najdete celý jejich seznam, za všechny vybírám Visionary v Plynární ulici v Holešovicích. Je druhou nejzelenější budovou v Evropě a jejím unikátem je běžecká trať na střeše, z níž se nabízí jedinečný výhled.  V libeňské loděnici zase vzniká administrativně rezidenční čtvrť DOCK IN TWO, která bude nabízet přívětivé bydlení s novým parkem, marinou, plovoucí restaurací a běžeckou tartanovou dráhou.

Vraťme se ale k historickým objektům, které jsou mému srdci nebližší. Krásný je bohužel už leta prázdný Desfourský palác na Florenci, který si budete moct prohlédnout stejně jako třeba rezidenci pražského primátora nebo blok radničních domů na Starém Městě či z jiného ranku  Velký strahovský stadion, jenž čeká na své další využití. 

Většina domů bude po oba víkendové dny otevřena od 10 do 18 hodin a vstup do nich je zdarma. Již teď si můžete zakoupit festivalového průvodce s podrobnými informacemi i řadu krásných suvenýrů.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru