Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2020 Vaňásek v Reflexu

Vaňásek v Reflexu

Milí přátelé, dnes vyšel Reflex a v něm jeden z dalších dílů případů kriminálního rady Vacátka (Josefa Vaňáska), jejichž autorem je Dan Hrubý.
Vaňásek v Reflexu

Musím říct, že se Dan Hrubý zachoval kolegiálně a džentlmensky a dal mi v dnešním vydání prostor. Mohla jsem odpovědět na pár otázek, týkajících se skutečného pana rady, což jsem udělala velice ráda. Jelikož je časopis teprve ode dneška v prodeji, naskenovala jsem jen ochutnávku s obligátním dovětkem, že více najdete v placené tištěné či elektronické verzi... Pro mě je ale podstatné, že od roku 2006, kdy jsem s kriminalistou Milošem Vaněčkem začala pracovat na tématu legendárního prvorepublikového pana rady Josefa Vaňáska a jeho Čtyřky z Bartolomějské ulice, se už dostal do širokého povědomí a jeho odkaz si žije vlastním životem.

Jen jediné bych si ještě přála - aby se ozvaly další rodiny, jejichž předci pracovali na kriminálce za první republiky. Podobnou výzvu jsem dávala i do knížky, ale  celkem bez odezvy. Zdá se, že vždy jen malé procento příbuzných /potomků/ ochraňuje odkaz svých předků a že toto pravidlo platí pro jakékoli profese.  

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru