Jídelní vozy s novým menu
Společnost JLV, která zajišťuje gastronomický servis pro 37 restauračních vozů a 20 bistrovozů, letos slaví šedesátiny. Má tedy s tímhle podnikáním opravdu bohaté zkušenosti. Nyní představila nové menu, které pro paluby vlaků Český drah připravili mladí kuchaři z Juniorského národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Novou sezonní polévkou se stal karotkový krém se zázvorem, chilli a kokosem, z hlavních chodů jmenujme telecí krk Bourguignon s opečenými škubánky se slaninou, doplněný cibulkami a žampiony, uzená krkovice s křenovou omáčkou a žemlovými knedlíky, špenátové lasagne s ricottou a jako dezert povidlové taštičky s oříšky a šlehačkou. Restaurační vozy jezdí na dálkových linkách, např. do Berlína a Hamburku, do Budapešti, Vídně nebo Ostravy.
Samozřejmostí je čepované pivo, káva a další nápoje. K šedesátinám dostala společnost JVL speciální lahvové pivo, viz obrázek.